Facebook Image

Clubavond 14 april16

Verslag 14 april Sonicfire met muziekbestand Smartsound


Vanavond behandeling Sonicfire, met componeren van muziek.
Menu wordt doorlopen: Klik express track aan op de grijze balk boven; Het Smartsound express track verschijnt.
R.boven onder search staat de muziek en soundeffects. Als je multilayer uitklikt (meerdere streepjes in het blauw betekent meerdere sporen muziek), krijg je alleen single layer.
In het middelste vak Style kunt je al een keuze maken qua soort muziek, bijv. african of rock.
In het 3e zoekscherm (op driehoekje klikken) kun je zoeken op composer of instrument etc.
Muziekje wat aangeklikt wordt, kun je afspelen door op blauwe driehoekje te klikken.
Length: Staat standaard op 30 sec. maar dat kun je wijzigen.
Als je een stukje film van 20 seconden hebt, kun je dat invoeren bij lenght. Er wordt dan een einde aan het muziekje gemaakt bij 20 sec.
Op variation klikken en je kunt ook daar een andere versie aanklikken en al luisterend kiezen wat het moet worden.
Bij Mood kun je keuzes aanklikken en ook bij mix kun je wijzigingen aanbrengen, piano harder of drums zachter etc.
Bij tempo kun je het tempo veranderen door new tempo aan te klikken en het tempo te wijzigen; de toonsoort blijft hetzelfde. Options is niet interessant.
Als OK is, klik op insert en de track verschijnt in de balk. Bij zoom in/out kun je de muziek op de tijdlijn wijzigen
Voor de track bij Altitude kun je links het driehoekje aanklikken. Je ziet alle tracks, drum, piano etc. Andere vierkantjes zijn: Show volume, mute en solo. Met de solo toets kun je een bepaald instrument uitzetten.
Als je de Mood wilt veranderen, laat een stukje spelen tot waar je wilt. Klik de tijdlijn aan en dan op add mood in grijze balk. Er verschijnt een lijntje in de balk onder de groene balk. Klik rechts boven bij Altitude Mood Mix het vinkje bij Full aan. Je kunt dan een sfeer uitkiezen. Klik weer op de groene balk en bij het Altitude scherm zie je fade in/fade out staan.
Als je zelf wat meer wilt componeren, ga dan rechtsonder naar de bin. Pak met je cursor de lijn boven start en length en trek die naar boven. Je ziet dan allemaal soundblokjes.
Linksonder in het grijze scherm staat video; klik op het plusje en je kunt een stukje video invoeren. (Je moet dan wel eerst een MP4 van je stukje film maken. Dan kun je met markers bepalen waar verschillende moods moeten komen en kun je adhv de video bepalen welke mood je wilt kiezen.
Daarvoor verschillende markers zetten voor muziektempo of soort, zie bovenaan add marker. Als je nu naar rechts onder gaat naar bin zie je daarnaast spotting staan, dubbelklik daarop. Je ziet de markers staan. Druk op rating en je zie je alle scores staan. Stel hij staat op 60: dubbelklik dan zie je alle liedjes staan die diezelfde maat hebben. Je kunt nu kiezen en klikken welk nummer je leuk vindt en dat past dan qua tempo en sfeer dan bij elkaar.
Dan file/export soundtracks en video. Bij export kies compleet of klik open en kies wat anders/export.
Hard geluidje tussen muziek (deur die dichtslaat): Add hit (bovenaan), dan krijg je allerlei mogelijkheden.
Daarna export sound en video (eerst Premiere opstarten) file/export soundtrack/video/export options/send to aanklikken en daarnaast klikken op quicktime export en kiezen voor Adobe Premiere. Kiezen voor Wav file
Als je iets kwijt bent: View/restore default windows position. Met r.muis kun je alles deleten.

Audition: Een lied terug brengen tot heel kort, met behoud van andere lassen. Bijv. song Adele.
Importeren lied. Staat in wav.form. Nieuwe multitrack maken/ ok. Liedje in de bin slepen naar mastertrack. Dan r.muis remix/enable. R.muis/remix, rechts naast de song staat nu een symbool. Slepen is fade in. Het klein tekentje slepen en bepalen hoe lang het moet zijn: Je ziet nu een zigzag in de balk. De muziek sluit op elkaar aan.